Uhapšena dvojica pljačkaša s prostora Starog Grada

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dvojica pljačkaša s prostora Starog Grada
Arhiv / Ilustracija
Policijski službenici Prve PU lišili su slobode A.J., rođen 1978. godine u Sarajevu i Č.A., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništva i protupravnog lišenja slobode.

Kako piše u policijskom izvještaju, njih dvojica su u ulici Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo, uz upotrebu fizičke snage i prijetnju nožem otuđili određenu sumu novca i mobilni telefon od B.T., nanijevši mu tom prilikom povrede.

Prilikom pretresa kuće, pronađena su i oduzeta dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drgu speed i digitalna vaga. Povrijeđenom B.T. je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su ljekari kod istog konstatirali lakše tjelesne povrede.

Nakon završene kriminalističke obrade A.J. i Č.A. su, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije