BiH / Uhapšen vozač autobusa Fojnica-Sarajevo sa čak 3,31 promila alkohola u krvi

04. 11. 2019. u 14:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 133

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona, a tačnije Policijske stanice Fojnica u mjestu Alaupovka su protekli vikend uhapsili i iz saobraćaja isključili vozača autobusa inicijala J.G. (51) iz Sarajeva.

„Tom prilikom utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,31 promila, zbog čega je navedeni vozač isključen iz saobraćaja i lišen slobode“, pojašnjeno je.

Dodaje se da ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području SBK.

„Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona kontinuirano provode pojačane aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, a koje imaju prvenstveno za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda sa teže i lakše povrijeđenim licima i materijalnom štetom. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli alkoholiziranosti vozača u saobraćaju, zbog čega je u toku ove godine isključeno 1.770 vozača, od kojih je 475 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila“, naveli su.

NEMA KOMENTARA