Uhapšen Sarajlija, pogledajte šta je policija sve našla u stanu

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Sarajlija, pogledajte šta je policija sve našla u stanu
Foto: MUP KS / Pretres u Sarajevu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili pretres kuće, pratećih prostorija i objekata u ulici Arapova, područje općine Stari Grad Sarajevo, a koje koristi osoba inicijala E.T. rođena 1977.godine iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, tom prilikom policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli jednu pvc kesu marihuane, bruto mase 23 grama, pet pvc paketića spida, digitalnu vagu s tragovima opojne droge, jednu poluautomatsku pušku s drvenim kundakom, nepoznate marke, sa pripadajućim dobošem i 8 komada metaka nepoznatog kalibra, deset komada metaka raznog kalibra.

Pretres u Sarajevu - undefined

Foto: MUP KS: Pretres u Sarajevu

Policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, istog dana u 13.10 sati uhapsili osobu E.T. rođen 1977.godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije