Uhapšen Sarajlija: Lažni radnik banke "skinuo" sa računa 1.900 KM

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Sarajlija: Lažni radnik banke "skinuo" sa računa 1.900 KM
Print Screen / Ilustracija / Na slici nije priukazan događaj iz teksta)

Sarajlija D. M. osumnjičen je da se lažno predstavio kao radnik jedne banke te oštećenog prevario da je dobio poklon bon od 100 KM i tražio broj računa a zatim je sa tog računa otvorio račun kod dvije sportske kladionice i "skinuo" mu 1.900 KM.

Protiv njega je Policijska uprava Doboj, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj koji ga tereti da je izvršilo krivično djelo prevara.

"Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je 19. aprila 2020. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi putem telefonskog poziva stupilo u kontakt sa oštećenim licem tako što se istom lažno predstavilo kao radnik jedne banke te mu je lažno saopćio da je dobio poklon bon u iznosu od 100 KM, kojom prilikom je od istog tražio broj računa u svrhu navodne uplate", navodi se u saopćenju policije.

Kako dodaju vjerujući da je osvojio bon u navedenom iznosu pročitao mu je broj računa a osumnjičeni je, nakon tog u više navrata izvršilo transakciju novca sa računa oštećenog na račun otvoren kod dvije sportske kladionice, u ukupnom iznosu od 1.900 KM.

"Lice inicijala D. M. je na navedeni način oštećenom licu pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 1.900 KM, a za koji iznos je sebi ostvarilo protivpravnu imovinsku korist", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije