Uhapšen pedofil u Jajcu: Eksplicitnim fotografijama ucjenjivao 10-godišnjakinje

Radiosarajevo.ba
Uhapšen pedofil u Jajcu: Eksplicitnim fotografijama ucjenjivao 10-godišnjakinje
/ FUP/Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije u Jajcu su uhapsili osobu inicijala S. H., koja je priznala da je protekle tri i po godine, koristeći Facebook, od maloljetnih djevojčica zahtijevala seksualno eksplicitne fotografije te ih ucjenjivala.

Ova osoba uhapšena je  u velikoj akciji koju su policijski službenici FUP-a proveli u utorak, 16. januara, u saradnji s Tužilaštvom Srednjobosanskog kantona.

"Tokom ove akcije na području općine Jajce izvršeni su pretresi, kako bi se rasvjetlila i dokumentirala krivična djela Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije te Ucjena. Prilikom pretresa identificirana je osoba S. H. koja je priznala da je tokom protekle tri i po godine preko društvene mreže Facebook, kreirajući lažne korisničke profile, stupala u kontakt sa djevojčicama starosne dobi od oko 10 godina", stoji u saopćenju FUP-a

Nadalje, navodi se kako je uhapšeni maloljetne osobe obmanjivao i zahtijevao od njih da sačine seksualno eksplicitne fotografije, nakon čega ih je ucjenjivao da će fotografije javno objaviti ukoliko ne nastave sa daljom konverzacijom i pravljenjem ovakvih fotografija.

"Osoba inicijala S. H., koja je priznala krivična djela,, u zakonskom roku će, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva SBK-a", zaključuje se u saopćenju FUP-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije