Uhapšen osumnjičeni za krađu i podmetanje požara u kompaniji Murex

Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za krađu i podmetanje požara u kompaniji Murex
Foto: Srna / Požar u hali kompanije Murex

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su radeći i na rasvjetljavanju krivičnog djela "teške krađe" i "paljevine" koje je izvršeno 17. septembra 2018. godine nad objektom "Murex Špionica" na području općine Srebrenik, operativnim radom na terenu identifikovali izvršioca ovog krivičnog djela, a radi se o: O. Đ. rođenom 1975. godine, koji je nastanjen na području općine Srebrenik, saopćeno je iz MUP-a TK.

Nezvanično, riječ je o noćnom čuvaru Omeru Đikanoviću, za kojeg se prvo pretpostavljalo da je tragično stradao u požaru.

"Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u saradnji sa službenicima PU Višegrad 21. septembra godine na području Višegrada pronašli otuđeno putničko motorno vozilo koje pripada firmi DOO Murex.

Dan poslije, O.Đ. je lišen slobode i priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, zbog osnova sumnje da je počinio dva krivična djela: "teške krađe" i "paljevine".

Nakon kriminalističke obrade dana 31.oktobra 2018. godine O. Đ. će biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje radi određivanja mjere pritvora", saopćeno je iz MUP-a TK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije