U Sarajevu uhapšen muškarac: Povrijedio policajca, pa pobjegao

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšen muškarac: Povrijedio policajca, pa pobjegao
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / MUP RS

M. S. koji je osumnjičen da je 28. oktobra 2021. godine, na parking prostoru u Istočnoj Ilidži nanio povrede policijskom službeniku tako što je vozilom krenuo prema njemu i pobjegao, uhapšen je na području Sarajeva.

Do incidenta je došlo kada su policijski službenici PU Istočno Sarajevo na parking prostoru u Istočnoj Ilidži, uočili parkiran putnički automobil marke Audi sa različitim registraskim oznakama, za kojim je raspisana potraga.

Prilikom kontrole, vozač M.S. je naglo krenuo vozilom naprijed nanijevši tjelesne povrede policijskom službeniku udaljivši se s lica mjesta.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Policijskom službeniku povrede su konstatovane u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Srbija, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Osumnjičeni je danas uhapšen na području Kantona Sarajevo i predat Tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a RS proteklih 10 mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zabilježena su tri napada na ovlaštena službena lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije