Uhapšen muškarac osumnjičen da je oštetio ploču zločincu Ratku Mladiću na Vracama

16
Radiosarajevo.ba
Uhapšen muškarac osumnjičen da je oštetio ploču zločincu Ratku Mladiću na Vracama
Foto: Kolaž / Oštećena ploča zločincu Ratku Mladiću

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili S.M. iz Vogošće zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Uhapšeni se sumnjiči da je dana 17. novembra oštetilo spomen ploču postavljenu u mjestu Vraca ratnom zločincu Ratku Mladiću.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će, protiv S.M. Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Podsjetimo, ploča zločincu Mladiću prvo je 17. novembra posuta bijelom bojom, zbog čega je i uhapšen S. M., a 25. novembra posuta je zelenom bojom.

Gradsko vijeće Sarajeva zatražilo je ranije ovog mjeseca da se ukloni ploča zločincu Mladiću, ali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić odbacio je tu opciju.

"Gradsko vijeće Sarajeva ne može da traži da se ukloni nešto na teritoriji grada Istočno Sarajevo, jer na to nema pravo, kao što ni ja, kada sam tražio uklanjanje tabli u Sarajevu koje vrijeđaju srpski narod, nisam to činio odlukom organa Grada Istočno Sarajevo", kazao je Ćosić.

Dodao je da je spomen-ploča na Vracama postavljena u znak sjećanja "na smotru srpskih vojnika 19. maja 1992. godine. On su se, tvrdi, na tom mjestu okupili, kako kaže, "iskazujući namjeru da brane svoja ognjišta".

"Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 posto pripadnika našeg naroda. Žao mi je što drugi ne prihvataju različito mišljenje, ne prihvataju da svaki narod ima svoje viđenje događaja", rekao Ćosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije