Uhapšen muškarac koji je prijetio uredniku "Dnevnog avaza"

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen muškarac koji je prijetio uredniku "Dnevnog avaza"
FOTO: Avaz / Avaz Twist Tower

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo pronašli su i uhapsili osobu čiji su inicijali M.M. koje se tereti za prijetnje novinaru i uredniku "Dnevnog Avaza" Miralemu Aščiću iz Sarajeva.

Uhapšena osoba se tereti da je telefonom uputio prijetnje po život i tijelo novinaru M.A. iz Sarajeva, koji je danas u prijepodnevnim satima prijavio ovo krivično djelo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U saopštenju se navodi da pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela i kriminalističkoj obradi osumnjičene osobe.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Vijeće za štampu BiH osudilo verbalni napad na urednika "Dnevnog avaza"

Vijeće za štampu BiH osudilo verbalni napad na urednika "Dnevnog avaza"

Podsjetimo, ranije danas su se oglasili iz Vijeća za štampu i online medije koji su pozvali nadležne da shvate ozbiljno prijeteće poruke koje novinari svakodnevno dobivaju te da zaštite ljude koji profesionalno izvještavaju o anomalijama u društvu te temama koje su od interesa javnosti.

"Novinari u BiH su izloženi svakodnevnim pritiscima i brojnim izazovima zbog svog rada.

Pokazuju to i posljednje prijetnje uredniku "Dnevnog avaza", Miralemu Aščiću zbog pisanja o osumnjičenicima za ubistvo policajaca.

Svjedoci smo da su naše kolege nebrojeno puta prepušteni sami sebi bez adekvatne zaštite. Nerijetko, prijave ostanu samo mrtvo slovo na papiru.

Ovo je i prilika da se podsjeti na inicijativu da se novinari proglase službenim licima odnosno da napad na novinara tretira kao napad na službeno lice", saopćeno je iz Vijeća za štampu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije