Uhapšen maloljetnik na Ilidži: Pljačkao prodavnicu, pa sam sebe povrijedio nožem

Radiosarajevo.ba
Uhapšen maloljetnik na Ilidži: Pljačkao prodavnicu, pa sam sebe povrijedio nožem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jedan od maloljetnih razbojnika, koji je učestvovao u pljački prodavnice na području općine Ilidža, zadobio je povrede nakon što je sam sebe udario u nogu nožem.

Prema navodima iz policije, cijeli slučaj odigrao se sinoć oko 21 sat, u ulici Butmirska cesta, kada su dvije osobe upale u prodavnicu i uz prijetnju nožem radnici oduzeli novac od pazara.

"Prilikom prijetnji, jedna osoba se sama povrijedila nožem u predjelu noge. Prilikom izlaska iz navedenog objekta NN osobe su razbile i staklo na vanjskom portalu, te se udaljile ulicom Butmirska cesta", stoji u saopćenju MUP-a KS-a.

Istagom, policijski službenici su uspjeli pronaći povrijeđenu osobu, te su utvrdili kako je riječ o maloljetnom Z. E. rođenom 2000. godine u Sarajevu. Njemu je ukazana ljekarska pomoć, te je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

"Pronađena je i druga osoba iz ovog razbojništva, te je ustanovljeno da je riječ o P. V. (1995) godište, te su obojica uhapšeni i pod nadzorom su policijskih službenika. O svemu je obaviješten i tužitelj Tužilaštva KS-a, a pripadnici MUP-a KS-a nastavljaju na daljem rasvjetljavanju ovog slučaja", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije