Lopovi usred noći predati Tužilaštvu: Krali automobile i pljačkali prodavnice

Radiosarajevo.ba
Lopovi usred noći predati Tužilaštvu: Krali automobile i pljačkali prodavnice

Tri osobe, koje su uhapšene  u noći oko 2.30 sati u Mostaru zbog krađe automobila te pljačke trgovine iste večeri, predane odmah Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz MUP-a riječ je o trojici muškraca A.H. (1977.) iz Mostara, E.Dž. (1980.) iz Modriče te M.T. (1980.) iz Zenice.

Trojac je petak u 18.15 sati ukrao automobil Opel Astra ispred porodične kuće Z.R. (1961.) u Raštanima, a u 20.15 sati, uz prijetnju nožem, ukrali su s pulta blagajnu s novcem iz trgovine ''Market stop'' u Rodoču.

Iz MUP-a HNK-a navode da je interventna jedinica PS Mostar Centar u petak oko 2.30 sati u blizini jednog skladišta kod bolnice u Južnom logoru uočila ukradeni automobil u kojem se nalazio spomenuti trojac koji je uhićen.

Privedeni se osim krađe tog vozila dovode s izvršenjem niza kaznenih djela počinjenih u zadnje vrijeme na području Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije