Uhapšen jer je prevario radnicu u pekari za 90 KM

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen jer je prevario radnicu u pekari za 90 KM
Foto: Screenshot / Nova Topola

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška uhapsili su muškarca inicijala B.P.iz Bosanske Gradiške zbog prevare radnice u pekari.

Naime, Policijskoj stanici Nova Topola je 23. septembra oko 13.20 sati radnica prijavila da je u pekoteku u Novoj Topoli došla nepoznata osoba i prilikom plaćanja računa radnicu dovela u zabludu te je prevarila za 90 KM.

"Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, istog dana oko 20 sati identifikovan je i lišen slobode B.P., za koje postoji sumnja da je izvršio krivično djelo 'Prevara'", saopćili su iz PU Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

"Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da se zaštite od ovakvih ili sličnih krivičnih djela, te da, ukoliko, primjete lica za koja se sumnja da se bave bilo kojim vidom prevare, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na broj telefona 122", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije