Uhapšen migrant u BiH: Ukrao tri vozila, s jednim izazvao i nesreću

Radiosarajevo.ba
Uhapšen migrant u BiH: Ukrao tri vozila, s jednim izazvao i nesreću
Foto: Srpskainfo / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka uhapsili su osobu inicijala H.B. državljanin Alžira nakon što je ukrao tri automobila. 

"Policijskoj upravi Banja Luka, 25.08.2020. godine oštećeni je prijavio da je u toku noći 25/26.08.2020. godine ispred kuće stanovanja na području grada Banja Luka otuđen putnički automobil marke ''Volvo''. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici PU Banja Luka, koji su izvršili uviđaj", saopćeno je iz MUP-a Bosanske Gradiške. 

Kako navode, Policijskoj stanici Nova Topola, prijavljeno je da je u toku noći 25/26.2020. godine iz dvorišta kuće stanovanja u mjestu Кočićevo, grad Bosanska Gradiška otuđeno teretno vozilo marke ''Peugeot'' tip ''Partner''.

"Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, koji su izvršili uviđaj. Tokom vršenja uviđaja u neposrednoj blizini kuće stanovanja oštećenog uočen je putnički automobil marke Volvo, za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći otuđeno na području grada Banja Luka. Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci, opština Srbac, sa otuđenim teretnim vozilom marke 'Peugeot' tip 'Partner' prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u toku noći 25/26.08.2020. godine, kojom prilikom je na vozilu nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio tjelesne povrede. Od strane policijskih službenika na licu mjesta je izvršen uviđaj", navedeno je iz MUP-a.

Istog dana, Policijskoj stanici Srbac, 26.08.2020. godine u 05,43 sati prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, opština Srbac, iz garaže privatno vlasništvo otuđen putnički automobil marke ''Passaat'' tip ''5+''.

"Nedugo poslije zaprimanja prijave, policijski službenici Policijske stanice Laktaši uspjeli su da u mjestu Кosjerovo na području opštine Laktaši, zaustave i izvrše kontrolu navedenog vozila, a kojim je upravljalo lice H.B. državljanin Alžira. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Takođe o svemu naprijed navedenom i preduzetom obavješteni su radnici Terenskog centra za strance Banja Luka, a koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti", stoji u saopćenju MUP-a.

Policijska uprava Bosanska Gradiška apeluje na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora, prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom.

Ukoliko primjete bilo kakva sunjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije