Uhapšen Ivan Begić

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Ivan Begić
Foto: BN Televizija / Ivan Begić

Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, danas je uhapšen i priveden u Policijsku upravu u Banjoj Luci.

Begić je uhapšen ispred njegove kuće nakon što se nije odazvao na informativni razgovor u Policijsku upravu Banjaluka. 

Prilikom hapšenja policajac je rekao Begiću da ga moraju privesti u policijsku stanicu na osnovu člana 37 Zakona o unutrašnjim poslovima zato što, kako je naveo, Begić nije postupio po članu 36 Zakona o policijskim poslovima, prenosi BN

Begić je, bez opiranja, otišao u Policijsku upravu u Banjoj Luci u pratnji policije.

Begić je prethodnih dana izjavio da se neće javiti na saslušanje u banjalučkoj policiji

“Ja sam rekao da policija nažalost u svoj toj trci da nas kažnjava nije bila u stanju da mi uruči poziv za saslušanje. Nije mi poziv uručen lično, nego je ostavljen kod komšija. Iz medija sam saznao za taj poziv, a tako jednom neprofesionalnom, bahatom i bezobrazom pozivu se neću odazvati. Valjda MUP ima valjanu adresu”, izjavio je nedavno Begić.

Ovo nije prvi put da je Begić uhapđšen. U martu 2020. godine banjalučka policija lišila je slobode osobu inicijala I.B., zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela tjelesna povreda i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da je jučer oštećeni D. V. prijavio da je u ulici Vojvode Pere Krece, verbalno, a potom i fizički napadnut od njemu nepoznate osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije