Uhapšen bivši policajac: U ratu mučio i zlostavljao civile u Velikoj Kladuši

Radiosarajevo.ba
Uhapšen bivši policajac: U ratu mučio i zlostavljao civile u Velikoj Kladuši
Prema nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije na Graničnom prijelazu Maljevac - Velika Kladuša, uhapsili su jednu osobu osumnjičenu za ratni zločin.

Kako stoji u saopćenju Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ova osoba osumnjičena je da je, kao pripadnik policijskih snaga Sektora javne bezbjednosti Bihać - Policijska stanica Velika Kladuša, počinila teška kršenja Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, te da je počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Osumnjičeni se tereti da je u mjesecu augustu 1995. godine, nakon pada tzv. druge autonomije, nečovječno postupao, mučio i zlostavljao civile na području Velike Kladuše, za koje je smatrao da su pristalice i simpatizeri struktura NO AP Zapadna Bosna.

U interesu dalje istrage, u ovom trenutku nije objavljen identitet uhapšenog, koji će tokom dana biti predan postupajućem tužiocu, gdje će biti ispitan, a nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije