U Sarajevu uhapšena dva bivša pripadnika Armije RBiH: Osumnjičeni za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena dva bivša pripadnika Armije RBiH: Osumnjičeni za ratni zločin
Foto: SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)
Prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas u Sarajevu dvije osobe, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

U ovoj akciji uhapšeni su Samir Kešmer, rođen 1974. godine i Mirsad Menzilović, rođen 1975. godine, a obojica su osumnjičeni da su za vrijeme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini počinili ratne zločine.

Dvojici uhapšenih se na teret stavlja da su 1993. godine izvršili višestruko seksualno zlostavljanje i silovanje maloljetne djevojke srpske nacionalnosti, koja je živjela na području grada Sarajeva, koji je bio pod kontrolom Armije Bosne i Hercegovine.

Tokom dana će biti predati postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, a nakon čega će donijeti i odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije