Uhapšen Amir Pašić Faćo - sudska policija ga odvela prema sudu van Sarajeva

4
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Amir Pašić Faćo - sudska policija ga odvela prema sudu van Sarajeva
Foto: Printscreen / Privođenje Amira Pašića Faće

Amir Pašić Faćo ponovo je uhapšen.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, njihovi službenici locirali su Faću jutros i sproveli ga prema sudu u Banjoj Luci.

"Obavještavamo Vas da je Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo, dana 1. februara 2024. godine, postupio po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci broj, 71 0 K 414537 23 Kps od 10. januara 2024. godine, kojom je naloženo dovođenje optuženog A.P. iz Sarajeva u prostorije  navedenog suda", kazali su nam u Sudskoj policiji

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku, naglasili su.

Nezvanično, banjolučki sud pokrenuo je proces protiv njega zbog prijetnji jednom političaru.

Amir Pašić Faćo pušten na slobodu

Amir Pašić Faćo pušten na slobodu

Inače, Faćo je poznato lice sa stubaca 'crne hronike' u bh. medijima već dugi niz godina. Danas je i popularni 'tiktoker', kojeg na ovoj društvenoj mreži prati više od 44 hiljade ljudi.

Posljednji put je uhapšen krajem novembra prošle godine, jer je prijetio sudiji Općinskog suda u Sarajevu. Sud mu nije odredio pritvor. Također, prvog dana ove godine u Sarajevu je uhapšen Benjamin Delalić, pod sumnjom da je pucao na Amira Pašića Faću. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije