Kod Cazina / Uhapšen Almir Čović, osuđeni silovatelj koji se krio u šumi

19. 11. 2021. u 19:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine - Jedinice za specijalističku podršku i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su danas u popodnevnim satima, u zajedničkoj operativnoj aktivnosti koja je provedena na području općine Cazin uhapsili jednu osobu, radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Naime, službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su postupajući po naredbi Općinskog suda u Cazinu, broj 20 0 K 039193 21 Iks od 2.11.2021. godine, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, lišili slobode osobu Almira Čovića, koji se skrivao na napristupačnom terenu u šumi u blizini granice sa Republikom Hrvatskom, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Bihaću, zbog krivičnog djela iz člana 203. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, silovanje.

A. Č. je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, za šta je pravosnažno osuđivan 19 puta, sklon bježanju od policijskih službenika, nasilničkom ponašanju odnosno napadima na ovlaštene službene osobe.

Navedena osoba će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedena u Kazneno popravni zavod.

Hapšenje A. Čovića - undefined

Foto: Sudska policija u FBiH: Hapšenje A. Čovića


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA