Uhapšen Almir Čović, osuđeni silovatelj koji se krio u šumi

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Almir Čović, osuđeni silovatelj koji se krio u šumi
Foto: Sudska policija u FBiH / Hapšenje Almira Čovića

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine - Jedinice za specijalističku podršku i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su danas u popodnevnim satima, u zajedničkoj operativnoj aktivnosti koja je provedena na području općine Cazin uhapsili jednu osobu, radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Naime, službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su postupajući po naredbi Općinskog suda u Cazinu, broj 20 0 K 039193 21 Iks od 2.11.2021. godine, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, lišili slobode osobu Almira Čovića, koji se skrivao na napristupačnom terenu u šumi u blizini granice sa Republikom Hrvatskom, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Bihaću, zbog krivičnog djela iz člana 203. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, silovanje.

A. Č. je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, za šta je pravosnažno osuđivan 19 puta, sklon bježanju od policijskih službenika, nasilničkom ponašanju odnosno napadima na ovlaštene službene osobe.

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Svim klubovima dodijeljena licenca za nastup u bh. ligi: Ove tri ekipe ostale bez dozvole za Europu

Navedena osoba će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedena u Kazneno popravni zavod.

Hapšenje A. Čovića - undefined

Foto: Sudska policija u FBiH: Hapšenje A. Čovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije