Uhapšen 19-godišnjak zbog ucjenjivanja da će objaviti kompromitirajući video

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 19-godišnjak zbog ucjenjivanja da će objaviti kompromitirajući video
Sasorg.co.uk / Ilustracija
U Banjoj Luci uhapšen je 19-godišnjak zbog postojanja sumnje da je ucjenjivao nepoznato lice da će objaviti kompromitirajući videosnimak iz telefona koji je prijatelj izgubio krajem aprila 2016. godine.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka jučer oko 17.00 sati, u Ulici Krajiških brigada, lišili su slobode lice B. G. (1997) iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo - ucjena, navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Naime, Centru javne bezbjednosti Banja Luka, oštećeni je prijavio da ga je 20. jula oko 23,00 sati pozvalo telefonom, njemu nepoznato lice, koje je tražilo da mu isplati 1.000 KM, kako ne bi javno objavio kompromitirajući videosnimak iz telefona koji je prijatelj izgubio krajem aprila 2016. godine.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaj kvalificirala kao krivično djelo ucjena, te naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i otkrivanja počinioca.

Istog dana, poduzimanjem operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identificirali su i lišili slobode osumnjičeno lice kod kojeg su pronašli memorijsku karticu sa spornim videosnimkom, koja je i izuzeta te će biti poslata na vještačenje. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je uz saglasnost dežurnog tužioca otpušten na slobodu.

Po kompletiranju i dokumentiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja, nadležnom tužilaštvu, za počinjeno krivično djelo - ucjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije