CJB Doboj: Svađa supružnika završila smrću

Radiosarajevo.ba
CJB Doboj: Svađa supružnika završila smrću
Dvostruko ubistvo iz 2007. godine koje se dogodilo u Doboju, konačno je razriješeno.

Poduzetim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela razbojništva nad bračnim parom u mjestu Ostružnja Donja, područje grada Doboja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj utvrdili su da je navedeno krivično djelo fingirano u cilju prikrivanja drugih krivičnih djela.

Policijskoj stanici Doboj 1, 23.11.2007. godine oko 2.00 sata prijavljeno je da je u mjestu Ostružnja Donja, općina Doboj, izvršeno razbojništvo nad M.K. (1935) i njegovom nevjenčanom suprugom D.Š (1934) u njihovoj porodičnoj kući, gdje je od posljedica nanesenih povreda M. K. preminuo, dok je D.Š. usljed zadobivenih teških tjelesnih povreda 5. decembra 2007. godine preminula u Univerzitetsko-kliničkom centru Banja Luka.

Uviđajem mjesta događaja, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, utvrđeno je da je podesnim predmetom razbijeno prozorsko staklo i razvaljena roletna na sobi gdje su supružnici spavali, te da su supružnicima povrede nanesene tupim, tvrdim predmetom. Naknadno poduzetim mjerama i radnjama i analizom pronađenih predmeta, fiksiranih tragova i drugih materijalnih dokaza, kao i sačinjenom analizom iskaza saslušanih svjedoka, te uvidom u sačinjenu fotodokumentaciju, uočene su nelogičnosti i kontradiktornosti koje su dovele u sumnju prijavljeni tok navedenog događaja.

Na osnovu izvršene kriminalističko-forenzičke analize, odnosno nalaza vještačenja i mišljenja vještaka utvrđeno je da je prozor razbijen s unutrašnje strane prostorije, te da povrede na tijelima smrtno stradalih lica, kao i drugi fiskirani i materijalni tragovi ne ukazuju da je na licu mjesta bilo prisutno treće lice, već da su supružnici M.K. i D.Š., nakon međusobne svađe, jedno drugom tupim, tvrdim predmetom nanijeli smrtne tjelesne povrede. Nakon izvršenja krivičnog djela D.Š. je uz pomoć svog, sada preminulog brata D.Š. u ranim jutarnjim satima 23. novembra 2007. godine, neposredno po izvršenju krivičnog djela, izmijenila mjesto događaja u cilju prikrivanja stvarnog stanja i fingiranja navodno počinjenog krivičnog djela razbojništva na njihovu štetu.

Centar javne bezbjednosti Doboj, danas 21. jula 2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama. Provedene aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela razbojništva provedene su uz nadzor i po instrukcijama Okružnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije