Optužen vozač iz BiH koji je skrivio nesreću u kojoj su poginule četiri mlade osobe

0
Fena
Optužen vozač iz BiH koji je skrivio nesreću u kojoj su poginule četiri mlade osobe
Foto: Grude-online / Nesreća se dogodila 2020. kod Livna

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva koja prvooptuženika 47-godišnjeg T. P. iz Livna tereti za počinjenje više krivičnih djela u stjecaju.

T. P. se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje službene isprave, dok se drugooptuženi 44-godišnju S. P. iz Livna tereti za počinjenje krivičnog djela sprječavanje dokazivanja.

Osumnjičeniom se stavlja na teret da je u noći 9. aprila 2020. godine, oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić kod Livna upravljao Land Roverom iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Land Rover je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila Golf 2, kojim je upravljao J. M. (21). U Golfu su pored vozača bili S. V. (20), V. V. (20) i I. R. (19).

Sve četiri osobe iz Golfa smrtno su stradale u sudaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije