Udario pješaka u Sarajevu i pobjegao

2
Radiosarajevo.ba
Udario pješaka u Sarajevu i pobjegao
Foto: Screenshot / Nahorevska ulica/Ilustracija

U Sarajevu se, u Nahorevskoj ulici, desila saobraćajna nezgoda u kojoj je teže povrijeđen pješak.

Vozač je pobjegao s mjesta događaja.

No, policija ga je uspjela identificirati.

Sve se desilo jučer oko 17.35 sati.

"Došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka O. M., rođen 1994. godine, iz Sarajeva, od strane privatnog motornog vozila marke 'Mercedes' nepoznatog registarskog broja, kojim je upravljao NN vozač. Vozač se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio sa lica mjesta", saopćili su iz MUP-a KS.

U ovoj nezgodi pješak je zadobio teške tjelesne povrede. Pomoć mu je ukazana na Klinici urgentne medicine KCUS-a, te je pušten kući na liječenje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Policajci iz Odjeljenja za saobraćajne istrage pak su došli do saznanja koje je tačno vozilo učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi i ko ga je vozio.

U pitanju je, kako je saopćeno, vozilo Mercedes registarskih oznaka E13-T-283, a u momentu nezgode vozio ga je M. S., rođen 1987. godine, iz Sarajeva.

"Vozač je pozvan u službene prostorije, gdje mu je uzeta pismena izjava na zapisnik o ispitivanju osumljičenog, nakon čega je napustio službene prostorije. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode", saopćili su iz sarajevske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije