Pješaka je udario kombi, dok je ležao, još ga neko i opljačkao

1
Radiosarajevo.ba
Pješaka je udario kombi, dok je ležao, još ga neko i opljačkao
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Bez imalo saučešća prema teško povrijeđenom pješaku koji je pao onesviješten u kanal nakon što ga je na cesti udarilo vozilo, 35-godišnjak iz Jarmine u Hrvatskoj iskoristio je činjenicu da u blizini nema nikoga i ukrao je nesretnom čovjeku novčanik s novcem i dokumentima. 

Sve se dogodilo 19. septembra na cesti između Vinkovaca i Tovarnika oko 18 sati kada je cestom, kojom se kretao 57-godišnji pješak, naišao kombi kojime je upravljao 65-godišnjak iz Tovarnika, prenosi 24sata.hr.

On je vozio neprilagođenom brzinom, nije na vrijeme na cesti uočio pješaka, i udario ga je prednjim desnim dijelom vozila. Iako je shvatio da je udario čovjeka, vozač je pobjegao sa mjesta nesreće. Nesretni pješak pao je u odvodni kanal i izgubio svijest. Tu je nepomično ležao neko vrijeme. 

Iako ga je prvi uočio 35-godišnji muškarac iz Jarmine, on mu nije niti pomogao niti pozvao Hitnu pomoć i policiju; on ga je odlučio opljačkati. Pregledao mu je džepove i ukrao novčanik te potom i on otišao s mjesta nesreće. Sljedeći koji je naišao kasnije bio je 57-godišnjak iz Ilače koji je prolazio automobilom pored mjesta nesreće i u kanalu uočio onesviještenu i povrijeđenu osobu.

Tek je on pozvao Hitnu pomoć i policiju. Povrijeđeni pješak prevezen je u bolnicu, a kako kod sebe nije imao nikakve dokumente, policija je trebala prvo utvrditi njegov identitet te potom što mu se dogodilo. 

Dva dana kasnije otkriven je vozač koji je udario pješaka, a tek neki dan u pritvoru se našao i 35-godišnji pljačkaš protiv kojega je podnešena kaznena prijava za tešku krađu.

Kazneno je prijavljen i vozač i to za dva kaznena djela – izazivanje saobraćajne nesreće i nepružanje pomoći povrijeđenom u prometu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije