Ubistvo Mehmeda Ramića: Hoće li Amel Jašarević ostati iza rešetaka?

0
A. Ka.
Ubistvo Mehmeda Ramića: Hoće li Amel Jašarević ostati iza rešetaka?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fotografija sa mjesta ubistva

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uputila je prijedlog za produženje pritvora Amelu Jašareviću Šaji koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Meše Ramića u sarajevskom naselju Pofalići, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparol navedene pravosudne institucije.

"Produženje pritvora za tri mjeseca je predloženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao prikriti dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike kao i da bi moglo doći do uznemirenja javnosti, pojasnila je Bavčić.

Podsjetimo, Jašaravić je ostao na mjestu zločina, a nakon hapšenja priznao je da je pucao.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U bijegu Adel Kabaš

S druge strane, Adel Kabaš iz Sarajeva, koji se također sumnjiči za ubistvo, u bijegu je i za njim je, kako smo ranije objavili, raspisana crvena Interpolova potjernica.

Ranije je pomagačima Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki ukinut pritvor te su im određene mjere zabrane kretanja.

Podsjetimo, u sklopu istrage policajci su krajem decembra prošle godine upali u stan u ulici Malta u Novom Sarajevu, koji je koristio osumnjičeni Jašarević.

Pronađeni droga i oružje

Tom prilikom pronađeno je više od 10 kilograma spida, skoro pet kilograma marihuane, dvije precizne vage za mjerenje, jedna mašina za vakumiranje, šest automatskih puški, pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi.

Oduzeta je i rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, dva trotirska metka, četiri ručna bacača raketa (zolje), oko kilogram plastičnog eksploziva, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije