U toku pretresi u tri bh. grada: Zbog nadriliječništa i odavanja službene tajne

0
Radiosarajevo.ba
U toku pretresi u tri bh. grada: Zbog nadriliječništa i odavanja službene tajne
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uviđaj (ilustracija)

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "META", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Odavanje službene tajne" iz člana 388. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i "Nadriliječništvo" iz člana 233. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije "META" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pogledajte dolazak Milorada Dodika u Sud Bosne i Hercegovine: Šta ga danas čeka u sudnici?

Pogledajte dolazak Milorada Dodika u Sud Bosne i Hercegovine: Šta ga danas čeka u sudnici?

Tokom pretresa, osam osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije