MUP KS: 'Nije tačno da smo odbili učestvovati u akciji SIPA-e'

1
Radiosarajevo.ba
MUP KS: 'Nije tačno da smo odbili učestvovati u akciji SIPA-e'
Arhiv / MUP KS-a

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da je MUP Kantona Sarajevo, odbio učestvovati u akciji SIPA-e, "Posrednik" koju od jutros sprovode pripadnici SIPA-e pod nadzorom Tužilaštva KS, portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić je kazao da se radi o netačnim informacijama.

Kazao je da se radilo o neblagovremenom zahtjevu SIPA-e.

"Nisu tačni navodi pojedinih medija da je policija Kantona Sarajevo odbila učestvovati u pomenutoj akciji, a u konkretnom slučaju radilo se o neblagovremenom zahtjevu Državne agencije za istrage i zaštitu, jer je potrebno isti dostaviti najkasnije 24h prije planiranih aktivnosti, kako bi se osiguralo neophodno prisustvo traženih policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, imajući u vidu svakodnevne aktivnosti koje Uprava policije provodi shodno svojoj nadležnosti, kao i enormnu podkapacitiranost u pogledu ljudskih resursa.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Također, napominjemo da su od strane Uprave policije MUP-a KS osigurane prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode u ovoj akciji, a shodno ukazanoj potrebi i zahtjevu SIPA-e.

Na kraju želimo naglasiti da je saradnja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na izuzetno visokom nivou, da se ista odvija skoro svakodnevno, te će se nastaviti i u budućnosti, bez obzira na pokušaje pojedinaca i pojedinih medija da iznošenjem u javnost netačnih i neutemeljenih informacija, izazovu utisak javnosti u suprotno.

Očigledno je da se u konkretnom slučaju radilo o određenom previdu u pogledu blagovremenog dostavljanja zahtjeva od strane kolega iz navedene agencije, a što im je ranije u više navrata naglašavano", rekao je portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije