Velika akcija u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu: U toku pretresi

Radiosarajevo.ba
Velika akcija u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu: U toku pretresi
Foto: FUP / Zaplijena

Od ranih jutarnjih sati traju pretresi na 16 lokacija u Kantonu Sarajevo i sedam na području Istočnog Sarajeva.

Riječ je o nastavku akcije „Fenix“, koju realiziraju policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

Akcija se odvija pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i 7 pretresa na području Istočnog Sarajeva, u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela 'Udruživanje radi činjenja krivičnih djela', a u vezi s krivičnim djelima 'Prijevara', 'Krivotvorenje isprava', 'Utaja' i 'Zloupotreba položaja ili ovlašćenja'", navedeno je iz Federalne uprave policije.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije “Fenix” jučer su izvršeni pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo. Tada su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

U ranijem periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja ovih krivičnih djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije