Oglasili se iz Tužilaštva BiH nakon policijske akcije u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Tužilaštva BiH nakon policijske akcije u BiH
Arhiv / Ilustracija / Sipa

Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa tri tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e, uz podršku policijskih agencija iz oba entiteta, na području Sarajeva, Bijeljine i Maglaja, vrše lišenja slobode i pretrese objekata koji koristi više osumnjičenih osoba.

Akcija se provodi na osam lokacija, o čemu je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba.

Saopćenje Tužilaštva BiH prensimo u cijelosti.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

"Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su duži vremenski period, suprotno Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima, vršili nabavku u inozemstvu i distribuciju na području Bosne i Hercegovine, medikamenata koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet na području Bosne i Hercegovine, koji su stavljani u promet izvan farmaceutskih prodajnih mjesta, te ne posjeduju važeće i potrebne ateste i odobrenja za stavljanje u promet.

Na taj način, osumnjičeni su za sebe ostvarivali veliku nezakonitu imovinsku korist a nanosili štetu građanima i korisnicima lijekova, uz opasnost ozbiljnog ugrožavanja zdravlja.

Nakon što se izvrše pretresi radi prikupljanja dokaznog materijala, kao i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućim tužiteljima koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije