SIPA istražuje / Velika policijska akcija na području Sarajeva: Pretresi na osam lokacija

22. 12. 2021. u 08:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu u BiH.

Osumnjičene osobe se terete da su suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavili u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo "Nedozvoljena trgovina" u vezi sa krivičnim djelom "Saizvršiteljstvo", navodi se iz SIPA-e.

U operativnoj akciji „Pills“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena naprijed navedena krivična djela.

"Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona", dodali su iz SIPA-e.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: SIPA akcija Sarajevo

KOMENTARI (1)