Smaila Šikala, opasnog dilera iz Perua, uhapsila SIPA

Smaila Šikala, opasnog dilera iz Perua, uhapsila SIPA
FOTO: Screenshot / Hapšenje Smaila Šikalo

Smail Šikalo, koji se u Peruu sumnjiči da je u januaru 2019. godine u Evropu pokušao prokrijumčariti oko 1,3 tone kokaina, uhapšen je danas u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Šikalo je priveden po potjernici Interpola. Akciju su, kao što smo već objavili, obavili pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu. 

Podsjetimo, uhapšen je u noći sa 6. na 7. januar 2019. godine. Tokom policijske akcije u peruanskom gradu Trujillo zaplijenjeno je 800 paketa kokaina hidrohlorida.

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem:  'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem: 'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Osim Šikala, uhapšen je i jedan državljanin Perua. Paketi kokaina nosili su oznaku BH, a pošiljka je morskim putem trebala biti prebačena do Evrope, odnosno Nizozemske.

Nedugo nakon toga policija je uhapsila još tri osobe koje su bile povezane sa Šikalom te je zaplijenjeno dodatnih 400 kilograma kokaina, dok je Flavio Abanto u čijoj je kući živio Šikalo pobjegao policiji. Tada je saopćeno da je ova grupa u Evropu namjeravala prebaciti ukupno 1,3 tone kokaina.

Prema nepotvrđenim informacijama, Šikalo je u Sarajevo stigao krajem juna, nakon što je pušten iz pritvora u Peruu.

Kako su ranije objavili peruanski mediji, kasnije je utvrđeno da je sudija koji mu je to omogućio napravio brojne propuste.

Kako saznajemo, danas je u Sudu Bosne i Hercegovine održano i ročište na kojem se raspravljalo o izručenju peruanskim vlastima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije