U teškoj nesreći na Bjelašnici poginula žena: Bila sa sestrom u autu

Radiosarajevo.ba
U teškoj nesreći na Bjelašnici poginula žena: Bila sa sestrom u autu
Arhiv / Ilustracija

Završen je uviđaj nakon teške saobraćajne nesreće koja se danas desila na planini Bjelašnici, na putu Milišići – Lukomir, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri povrijeđene, potvrđeno je Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva KS.

"Po zaprimanju obavijesti o događaju, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Po nalogu dežurnog tužioca na lice mjesta izašli su vještak saobraćajne struke i vještak mašinske struke. Bit će urađena i obdukcija premenule osobe", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva KS.

Kako nezvanično saznaje naš portal, preminula je ženska osoba koja je bila na mjestu suvozača.

U vozilu se nalazila i njena sestra, a druge dvije osobe nisu bile u porodičnim vezama s njom.

Prema našim informacijama, i vozač je zadobio teže tjelesne povrede.

Podsjetimo, oko 11.15 sati policija Kantona Sarajevo je obaviještena da se na lokalnom putu Milišići-Lukomir, područje općine Trnovo, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja s puta i prevrtanja jednog vozila. 

Tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala, a tri osobe su prevezene u zdravstvenu ustanovu na dalje ukazivanje ljekarske pomoći i utvrđivanje stepena tjelesnih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije