U šumarku pored groblja pronašli 51 stabiljku marihuane

Radiosarajevo.ba
U šumarku pored groblja pronašli 51 stabiljku marihuane
U šumarku pored groblja u teslićkom mjestu Barići pronađena su dva zasada indijske konoplje.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić pronašli su jučer dva zasada na kojim je uzgojena 51 stabljika indijske konoplje, navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Doboj.

U sklopu akcije „Plantaža 2016“ policijski službenici Policijske stanice Teslić, obilazeći mjesta pogodna za uzgoj indijske konoplje, u šumarku pored groblja u mjestu Barići zatekli su M.K. iz Teslića koji je vršio čišćenje lokacije na kojoj je bilo zasađeno 29 stabljika indijske konoplje visine od 135 do 220 cm.

U blizini navedene lokacije, na udaljenosti od oko 100 metara pronađen je i drugi zasad sa 22 stabljike indijske konoplje visine od 130 do 225 cm, a za koje postoji osnov sumnje da je uzgojilo isto lice.

Oduzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje.

Nad M.K. je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentiranju Okružnog tužilaštva Doboj bit će podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije