U Sarajevu uhapšeni Dalmatinci - lažno se predstavljali kao hrvatski policajci?

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšeni Dalmatinci - lažno se predstavljali kao hrvatski policajci?
Arhiv / Ilustracija

U Sarajevu su prošle sedmice, nakon potjere, uhapšena dva Dalmatinca koji su se lažno predstavljali kao hrvatski policajci.

Kako je navedeno u informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prošlog utorka, 15. decembra, u 18.50 policajci Četvrte Policijske uprave (Novi Grad) uhapsili K.D. rođen 1991. godine iz Imotskog, R. Hrvatska i lice M.D. rođen 1982.godine iz Metkovića, R. Hrvatska.

Uhapšeni su, navode iz MUP-a, "zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 369. KZ F BiH (lažno predstavljanje)".

"O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćili su iz MUP-a.

Avaz doznaje više detalja, te nezvanično navodi da je dvojac pokušao prevariti vlasnika kompanije u Rajlovcu.

Kompanija se bavi uvozom i izvozom.

Dvojac se, po dolasku, predstavio kao policajci iz Hrvatske, a vlasniku su navodno rekli da imaju informacije kako njegova vozila prevoze drogu. Kazali su mu, pokazavši značku (bili su u civilu) da su u Sarajevo stigli kako bi mu pomogli da se ovo odmah zaustavi. 

Vlasniku kompanije u Rajlovcu cijela je priča navodno bila sumnjiva pa je odmah pozvao pripadnike sarajevskog MUP-a

Kad su naši policajci stigli, Dalmatinci su pokušali pobjeći, ali su ih policajci, nakon kraće potjere, sustigli i uhapsili.

Isti izvor tvrdi da su u toku provjere da li je značka MUP-a Hrvatske koju su pokazali - lažna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije