U Sarajevu uhapšene tri djevojke zbog krađe

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšene tri djevojke zbog krađe
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Jučer, 12. maja, u 17.15, policijski službenici Druge PU - PS Centar, uhapsili su F.O, rođena 1996- godine iz Banja Luke, R.H, rođena 1998. godine iz Banja Luke i A.L, rođena 1989. godine iz I. Ilidže. 

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, sve tri su uhapšene pod sumnjom da su počinile krivično djelo iz člana 286. stav 1 Krivičnog zakonha FBiH - krađu, na štetu Z.K. iz Sarajeva.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u  Sarajevu, lica lišena slobode predata u nadležnost Prvoj policijskoj upravi, a nakon kriminalističke obrade predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navodi se.

Kako se istoče u izvještaju, 12. maja, samo pet minuta nakon ponoći, policijski službenici Pete policijske uprave PS Ilidža, lišili su slobode lice O.C, rođen 1990. godine, državljanin Alžira, zbog postojanja osnova sumnje da je posjedovao i omogućio uživanje opojnih droga.

"O navedenom obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 14.10 sati lice predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", dodaju iz MUP-a.

Iz izvještaja se doznaje i da su sinoć u 20.55 sati, dva NN lica uz prijetnju pištolja opljačkali prodavnicu Mercator u ulici Skenderija bb, općina Centar , te otuđili novac.

Također, tačno u 20.55, uz prijetnju pištolja opljačkana je i trafika I novine u ulici Džemala Bjedića bb općina Novo Sarajevo. Novac je također ukraden, a policija traga i za ovim razbojnikom.

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 541 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 31 vozača. Jučer, niko nije isključen iz saobraćaja zbog upravljanja motomim vozilom pod dejstvom alkohola ili opojnih droga, niti je vozio neko bez položenog vozačkog ispita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije