U Sarajevu uhapšen maloljetnik koji lažno dojavljivao bombe u školama!

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ko koga?

Ovo je po drugi put da hapse nekoga za ovu stvar, a sutra opet isto...

Ljiljan

***

Srb IN

***

Haha

Ne dojavljuju se bomba nego su dojave o postavljenim bombama nepismeni

nasvasta

Ćaću mu u zatvor ili ***** što odgajaju možda budućeg teroristi.

Ktks

Optužit ga za terorizam i tako ga tretirat. Zagorčat mu život. Dati primjer za ostale ako to krenu drugi ponavljati.

Sarajevac

Zašto mu skrivati identitet, ako ste sigurni da je on krivac, jer su i prije dva dana važno objavili da je uhapšen, pa eto opet bombe. Objavite mu ime, takođe i roditelja, uspostavite im račune izlaska policije na teren ili ga dajte ministrici obrazovanja pošto je ona ekspertica kako ovakve likove vratiti na pravi put.

Motivi

Ako je učenik srednje skole može biti samo stariji maloljetnik ,koji moze krivično odgovarati!Srednjoskolci završnih razreda su punoljetni! Obaviti hitan mentalni pregled! Da li su i predhodno dvije uhapšene osobe maloljetnici, koji su nas daninima držali u opsadnom stanju?Poznaju li se međusobno i da li su išli redovno na nastavu?Tko im je pravdao izostanke s nastave,ako ih je bilo? Kako ih nije “savladao”maloljetnički srah i panika da toliko dugo istrajavaju? Nisu istovremeno pohađali sve skole,jer su imali kontrolni rad,pa su vise škola uznemiravali,šta im je bio motiv? Sve uslovi su ispunjeni za Kazneno-popravni zavod,ako su u pitanju maloljetnici. Da li su imali pomagače ?Javnost čeka odgovore?

Malo godina,puno terora

Ovaj kazneni postupak može biti riješen u najkraćem mogućem vremenu! Dokazi postoje,namjere i motive istražiti ,ustvrditi da li je bilo podstrekivanja i od koga? U tragičnom događaju u školi V.Ribnikar, ime maloljetnika je odmah objavljeno…ne može zakon samo stititi onoga koji danima terorizira javnost zato sto je maloljetan,a spreman je da čini “punoljetna”nedjela!

???

Kolika je kazna za lažne dojave i blokadu rada?

071

Kada ce biti uhapseni punoljetnici koji su dojavljivali bombe u soping centrima u Sarajevu i na aerodromu uoci izbora? Teror nad gradjanima Sarajeva, izazivanje opste opasnosti, organizovano stvaranje atmosfere straha i nesigurnosti, *****ijalna steta nastala prekidima u radu aerodroma, soping centara i gradjana u obavljanju njihovih poslova, trosak nastao gradjanima zbog vise intervencija policije, to je valjda sve bezveze, sta li? Zbog cega to nije tema? Dokle je tu dosla istraga? Kada ce biti hapsenja?

Natalina

Da je dijete neke sirotinje objavili bi ne samo njegovo ime nego ime i dede i pradede i babe i prababe. Ocito da je neciji ***onjin sin.

Motivi

Kada ce biti uhapseni punoljetnici koji su dojavljivali bombe u soping centrima u Sarajevu i na aerodromu uoci izbora? Teror nad gradjanima Sarajeva, izazivanje opste opasnosti, organizovano stvaranje atmosfere straha i nesigurnosti, *****ijalna steta nastala prekidima u radu aerodroma, soping centara i gradjana u obavljanju njihovih poslova, trosak nastao gradjanima zbog vise intervencija policije, to je valjda sve bezveze, sta li? Zbog cega to nije tema? Dokle je tu dosla istraga? Kada ce biti hapsenja? ka 071 Potpisujem!

/ Najnovije