U Sarajevu uhapšen Admir Lekić (34): Pretukao djevojku, zapalio Passat...

7
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšen Admir Lekić (34): Pretukao djevojku, zapalio Passat...
Foto: Printscreen / Mladić tukao djevojku u Sarajevu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je jučer kako su policijski službenici PU Stari Grad u nedjelju, 14. januara, u 11.45 uhapsili osobu inicijala A.L., rođenog 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Osoba je, kako su naveli, osumnjičena za krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. stav 1. KZ FBiH) i dovodi se u vezu s požarom koji se dogodio u jutarnjim satima u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom su oštećena dva motorna vozila.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 34-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", rečeno je.

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Informacija da je riječ o Admiru Lekiću (34) koji je u subotu, 13. januara, u Starom Gradu oko 23.30 sati ponovo fizički napao bivšu partnericu, potvrđena je od izvora i za portal Radiosarajevo.ba.

Videosnimak, podsjeća se, prvog napada na djevojku, objavljen je u medijima 24. decembra 2023., a tada, prema policijskom izvještaju, 36-godišnjakinja koja je pretučena, kao i 47-godišnji muškarac, koji je brutalno napadnut jer je prišao da pomogne djevojci, nisu podnijeli prijave protiv Lekića, te on nije privođen.

Užas u Sarajevu: Mladić tukao djevojku i prolaznika koji je pokušao pomoći?

Užas u Sarajevu: Mladić tukao djevojku i prolaznika koji je pokušao pomoći?

Djevojka je ovaj put, nakon napada 13. januara, tvrdi Avaz, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje teških tjelesnih povreda. Navodno, nekoliko sati nakon što je brutalno pretučena u subotu, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca.

Lekić je od ranije poznat policiji, a osuđivan je zbog pokušaja ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije