U Sarajevu uhapšeno lice sa potjernice Interpola

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšeno lice sa potjernice Interpola
Foto: Fena / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U protekla četiri dana Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je deset osoba.

Tim povodom Granična policija uputila je saopćenje za javnost koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Zvornik, 12. januara 2024. godine, lišili su slobode M.G. (1989.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS za njim raspisalo potragu zbog krivičnog djela Teška krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a RS.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Prethodno, 10. januara 2024. pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.L. (1988.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. januara 2024., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode H.M. (1986.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela i izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Dan ranije, 10. januara 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode P.N. (1994.), državljanina Gruzije. Provjerama je utvrđeno da je Interpol Budimpešta raspisao potjernicu za njim zbog organiziranja nezakonitih migracija. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili robu u vrijednosti više od 20.000 KM

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili robu u vrijednosti više od 20.000 KM

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 10. januara 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili slobode S.A. (1999.), nakon što je ustanovljeno da je potražuju Općinski sud u Orašju, Općinski sud u Živinicama i Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela Teška krađa. Bh. državljanka je predata službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 10. januara 2024., lišili su slobode V.P. (1971.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela Krivotvorenje isprave i Ovjeravanje neistinitog sadržaja. Državljanin Crne Gore je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Zupci i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 9. januara 2024., lišili su slobode T.K. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Interventne jedinice sudske policije RS.

Dan ranije, 8. januara 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Popovi lišili slobode A.B. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 8. januara 2024., lišili su slobode A.K. (1971.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnih djela Teška krađa i Teška krađa u pokušaju. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su 8. januara 2024. lišili slobode G.H. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnih djela Šumska krađa, Nasilničko ponašanje i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije