U Sarajevu opet uhapšena poznata kradljivica Sabaheta Džindo

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu opet uhapšena poznata kradljivica Sabaheta Džindo
Interpol / Sabaheta Džindo
Sarajevska policija po ko zna koji put uhapsila je serijsku kradljivicu, 59-godišnju Sabahetu Džindo.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo u ponedjeljak u 14 sati, kada su policajci iz Ilijaša uhapsili "Dž.S., rođena 1959. godine u Sjenici, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krađu na štetu G.Š. iz Makednije i firme Best".

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a Dž.S. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti iste.

Ova poznata sarajevska kradljivica uhapšena je i krajem jula u Banjoj Luci, a tada joj se na teret stavljalo i krivično djelo tjelesna povreda. Sabaheta je opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjoj Luci tako što joj je otela torbu. Džindo je nasrnula na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

Džindo je u septembru 2015. godine bila i na crvenoj Interpolovoj potjernici, i to zbog krađa, a iste godine je Džindo tražena u svim gradovima u našoj zemlji zbog krađa u trgovinama, kafićima i na pijacama.

U maju mjesecu te godine Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona joj je stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Pa je Džindo 3. decembra 2014. u Živinicama počinila dvije krađe, u jednom butiku je ukrala neseser u kojem je bilo 300 KM, a isti dan je na pijaci ukrala kožni novčanik i oštetila vlasnicu za oko 480 KM.

Džindo je hapšena više puta zbog krađa, a nekoliko puta je uhvaćena na djelu. No, ništa to nije bilo dovoljno da trajno ostane iza rešetaka. Njen muž, Mirsad Džindo, jedne prilike je kazao da je njegovoj ženi dijagnosticirana šizofrenija i kleptomanija. "Nije istina da novac ne bude pronađen. Nakon krađe 7.000 KM, vratila je novac vlasniku. Naravno, to niko nije objavio. Neugodno mi je, shvatite me... O njoj se piše kao da je najveći kriminalac u državi", kazao je jedne prilike suprug Mirsad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije