U sarajevskom naselju uhapšene tri osobe, pronađena droga

0
Radiosarajevo.ba
U sarajevskom naselju uhapšene tri osobe, pronađena droga
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Na osnovu raspisane potjernice u Sarajevu su uhapšene tri osobe.  Prilikom hapšenja izvršen je pretres stana u naselju Šip u kojem je pronađena droga.

"Dana 17. februara u 14.15 sati, na osnovu raspisane potrage, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lica: B.B., rođen 1987.godine, nastanjen u Beogradu, L.L., rođen 2000.godine, nastanjen u Mostaru i B.A., rođen 1998. godine, nastanjen u Mostaru, državljanin Republike Hrtvatske. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koriste navedena lica u ulici Branilaca Šipa, općina Centar Sarajevo", navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

Tom prilikom kod B.B. je pronađeno i oduzeto osam paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i 496 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u nadležnost policijskim službenicima MUP-a RS - PU Banja Luka.

Protiv B.B. će biti dostavljen službeni izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije