Zeničanin napao radnicu u Sarajevu, ukrao novac i alkohol, pa uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
Zeničanin napao radnicu u Sarajevu, ukrao novac i alkohol, pa uhapšen
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, jučer u 17.55 sati desilo se razbojništvo nas uposlenicom u prodavnici Konzum. 

Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju fizičkom snagom, otuđilo određenu sumu novca i alkoholnog pića, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, u ulici Ferde Hauptmana, općina Novo Sarajevo, pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem istog. Također u pomenutoj ulici, pronađeno je i lišeno slobode lice H.Č., rođen 1998.godine u Zenici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo)", pojašnjavaju iz MUP-a KS. 

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet dio otuđenog novca.

Osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom, kao i pronalasku druge osobe koja mu je pomogla u izvršenju navedenog krivičnog djela, a čiji identitet je poznat policiji, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije