U porodičnoj kući u BiH policija pronašla veliku količinu speeda, oružje i novac

1
Fena
U porodičnoj kući u BiH policija pronašla veliku količinu speeda, oružje i novac
Foto: MUP SBK / Ilustracija/MUP SBK

Travnička policija pronašla je prilikom pretresa kuće u mjestu Ilovača, općina Travnik, veću količinu speeda, streljivo i novac te uhapsili 39-godišnjaka.

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, 27. jula u ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizirali još jednu akciju, doznaje se u ponedjeljak u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

Akcija je izvedena u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Dom naroda usvojio ključne zakone: Od ovog mjeseca se očekuje povećanje naknada za borce

Dom naroda usvojio ključne zakone: Od ovog mjeseca se očekuje povećanje naknada za borce

Tom je prilikom u mjestu Ilovača, općina Travnik, izvršen pretres porodične kuće koju koristi S.M. rođen 1985. godine

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, streljivo, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

U saradnji s nadležnim tužiteljstvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije