Porodično nasilje u Sarajevu: Uhapšen muškarac (34)

3
Radiosarajevo.ba
Porodično nasilje u Sarajevu: Uhapšen muškarac (34)
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

U naselju Buća Potok u Sarajevu u utorak, 16. jula došlo je do porodičnog nasilja prilikom čega je uhapšen 34-godišnjak.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Dana 16.07.2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u naselju Buća Potok, područje općine Novi Grad intervenisali su zbog prijave krivičnog djela Nasilje u porodici (član 222. KZ FBiH).

Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

Muškarac u dobi od 34 godine, slobode je lišen dana 16.07.2024. godine zbog počinjenja krivičnih djela Nasilje u porodici, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog zaštite žrtava nasilja u porodici, uključujući i maloljetnu djecu, detaljnije informacije o ovom predmetu ne možemo saopćavati", kazali su iz Uprave policije MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za 34-godišnjaka zatražilo jednomjesečni pritvor, a što je Općinski sud u Sarajevu odobrio, potvrdio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije