U ovom gradu u BiH u 10 dana prijavljene dvije krađe i razbojništvo, ima uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
U ovom gradu u BiH u 10 dana prijavljene dvije krađe i razbojništvo, ima uhapšenih
Foto: MUP TK / Policija / Ilustracija

U proteklih 10 dana na području grada Lukavca evidentirane su tri teške krađe, a uhapšene su dvije osobe.

8. septembra oko 8 sati, počinjeno je krivično djelo Teška krađa nad radnicom Lutrije BiH u Lukavcu. Tom prilikom je otuđena određena količina novca, a pripadnici PU Lukavac rade na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Nakon dva dana, 10. septembra u 7.35 sati, PS Lukavac je zaprimila prijavu da je, od strane NN lica, u toku noći sa 9. na 10. septembar 2024. godine, izvršena provala u prostorije frizerskog salona u Lukavcu, kojom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđen frizerski pribor i manja količina novca.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Potrebne radnje preduzeli su policijski službenici PS Lukavac i OKP PU Lukavac, koji su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela Teška krađa identifikovali lice koje se dovodi u vezu sa počinjenjem istog, a radi se o D.B., rođen 1986. godine iz Lukavca.

15. septembra 2024. godine oko 17.55 sati PS Lukavac je zaprimila prijavu da je u mjestu Bikodže, grad Lukavac, od strane NN lica, izvršeno Razbojništvo nad radnicom sportske kladionice, kojom prilikom je otuđena određena količina novca.

Operativnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac su, istog dana, identifikovali i oduzeli slobodu licu koje se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o A.Dž., rođen 1991. godine nastanjen na području grada Lukavca.

Nakon kriminalističke obrade i drugih poduzetih radnji u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja predmetnih krivičnih dijela, D.B. i A.Dž. su uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopštili su iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije