U nesreći kod Sarajeva poginuo novinar Goran Maunaga, vozač uhapšen

5
Radiosarajevo.ba
U nesreći kod Sarajeva poginuo novinar Goran Maunaga, vozač uhapšen
Foto: Glas Srpske / Poginuo novinar Goran Maunaga

Dugogodišnji novinar Glasa Srpske, Nezavisnih novina i Srne Goran Maunaga (65) preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Ljubogošta kod Pala.

Do nesreće je došlo na magistralnom putu Pale-Sarajevo kada su se sudarila tri vozila, a istog dana policija je uhapsila vozača Audija A6 Miloša Abazovića zbog sumnje da je prouzrokovao nesreću.

Maunaga je odmah nakon nesreće prebačen u bolnicu u Istočnom Sarajevu gdje je kasnije preminuo.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

U nesreći su teško povrijeđene još četiri osobe i to, kako saznaje portal Srpskainfo, vozačica Golfa Adisa M., njen suvozač A. V. i dvoje maloljetne djece koja su bila u vozilu.

Njima je pružena ljekarska pomoć u bolnici, nakon čega su prebačeni na dalje liječenje u Federaciju BiH jer je riječ o federalnim osiguranicima, naveli su ranije iz bolnice u Istočnom Sarajevu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se nesreća desila u subotu, 9. marta, u 14.55 sati na putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Ljubogošta.

U nesreći su učestvovala tri vozila.

Teške povrede zadobili su vozač Hyundaija G.M. kao i vozač Golfa njegov saputnik A.V. i dvoje maloljetne djece. Vozač Hyundaija preminuo je u bolnici, rekli su u policiji.

Istakli su da je odmah nakon nesreće uhapšen vozač Audija A6 zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, rekli su u policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije