U krovu autobusa na granici BiH i Srbije pronađena veća količina mobitela

Radiosarajevo.ba
U krovu autobusa na granici BiH i Srbije pronađena veća količina mobitela
Foto: UIO BiH / Pronađena roba

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 45.000 KM.

Ovlašteni službenici UIO iz Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP RS-a proveli su operativnu aktivnost prilikom koje su zapljenili 4890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježeni akciznim markicama BiH. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na „crnom tržištu“ jer nisu bili obilježeni akciznim markica koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Druga operativna aktivnost, a na osnovu ranijih operativnih saznanja izvršena je na GP Rača. Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 45.000 KM.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije