U Kiseljaku uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila imama

Radiosarajevo.ba
U Kiseljaku uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila imama
Policijski službenici MUP-a SBK-a uhapsili su jednu osobu zbog sumnje da je tokom noći zapalila automobil imamu Mustafi Pašiću u Medžlisu IZ Kiseljak.

Poduzimajući opsežne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela- izazivanje opće opasnosti koje je počinjeno dana 21. septembra, na štetu M. P. u mjestu Duhri, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK-a, PU i PS Kiseljak su po naredbi Općinskog suda u Kiseljaku obavili pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo M. E. u mjestu Duhri. 

Nakon izvršenog pretresa M. E. je doveden u službene prostorije PS Kiseljak gdje je uhapšen zbog sumnje da je počinio predmetno krivično djelo. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti doveden u prostorije Kantonalnog tužilaštva na ispitivanje, naveli su iz MUP-a SBK-a.

Rad na ovom predmetu se nastavlja.

Podsjećamo, u ponoć nakon dočeka Nove hidžretske godine automobil je zapaljen u garaži ispod stana gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa. 

Odmah nakon prijave na mjesto događaja izašli su policija i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kiseljak koji su lokalizirali požar oko 1:00 sat.

Na automobilu i garaži je pričinjena veća materijalna šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije