U Hrvatskoj uhapšen opasni član kriminalne grupe Dušan Lovrenović iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj uhapšen opasni član kriminalne grupe Dušan Lovrenović iz BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH informisano je od partnerskih institucija Hrvatske, da su agencije za provođenje zakona uhapsile Dušana Lovrenovića rođenog 1994. godine.

Navedeni je osumnjičen u okviru obimne međunarodne istrage, koju vodi Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a odnosi se na djelovanje grupe za organizovani kriminal, čiji su pripadnici osumnjičeni za neovlašteno međunarodno krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična djela.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u kontaktu je sa kolegama iz R Hrvatske i biće pokrenute sve potrebne aktivnosti za izručenje osumnjičenog pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija.

Podsjetimo, prije nekoliko dana MUP RS je Tužilaštvu BiH podnio izvještaj protiv njega, te još nekoliko osoba u okviru nastavka akcije kodnog naziva „Staza“.

U akciji “Staza” do sada je oduzeto više od 400 kilograma marihuane koju je krijumčarila osumnjičena kriminalna grupa. Neki od članova su ranije uhapšeni u ovoj akciji i određen im je pritvor, dok se za Lovrenovićem tragalo.

Sumnja se da su u periodu od 2020. godine, kao organizovana kriminalna grupa neovlašteno trgovali drogama i oružjem na teritoriji BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije