Pao sarajevski diler u akciji "Ćiro": Pogledajte šta su sve zaplijenili policajci

1
Radiosarajevo.ba
Pao sarajevski diler u akciji "Ćiro": Pogledajte šta su sve zaplijenili policajci
Foto: FUP / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) izveli su akciju kodnog naziva "Ćiro" u kojoj je pao sarajevski diler, a zaplijenjena je značajna količina droge i oružja.

Kako je saopćeno uz FUP-a, uhapšen je A. M. (37) iz Sarajeva, koji se sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Policajci su izvršili pretres stana i pratećih objekata koji 37-godišnjak koristi. Tom prilikom je pronađeno više od 2.500 grama amfetamina, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Biden pod žestokim pritiskom: Čak 90 demokrata traži prekid prodaje oružja Izraelu

Biden pod žestokim pritiskom: Čak 90 demokrata traži prekid prodaje oružja Izraelu

"Navedeno lice se sumnjiči da je duži vremenski period nabavljalo opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivalo i dalje distribuiralo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi", navedeno je u saopćenju FUP-a.

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije