BiH: U eksploziji u lokalu povrijeđene četiri osobe

0
Radiosarajevo.ba
BiH: U eksploziji u lokalu povrijeđene četiri osobe
Foto: Mondo.ba / Tržni centar u Banja Luci

U eksploziji gasa u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u tržnom centru u Banja Luci, povrijeđene su četiri osobe.

Ovo je saopćeno danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Podsjetimo, kako su prenijeli mediji, do eksplozije plinske boce došlo je jučer u kuhinji lokala "Mala stanica" u Tržnom centru Mercator.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su, 5. novembra 2020. godine oko 16.30 sati, postupili po prijavi da je u ulici Aleja Svetog Save u ugostiteljskom objektu u sklopu tržnog centra u Banja Luci, prilikom demotaže i montaže plinske boce došlo do eksplozije gasa", saopćeno je.

Iz policije su naveli da je izvršen uviđaj, te da su četiri osobe zadobile tjelesne povrede.

"Prevezeni su u Službu hitne medicinske pomoći. Obavješten Republički inspektor zaštite na radu", kazali su iz PU Banja Luka.

Naglasili su da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Prema informacijama koje su jučer objavljene, iscurila je plinska boca što je izazvalo eksploziju kada se gas pomiješao sa zrakom.

Svjedok je ispričao da se čula eksplozija i lokal se napunio plinom, a dvije radnice koje su bile u blizini su brzo istrčale napolje iz kuhinje i vidjelo se da su doživjele veliki šok. Ljudi su počeli da trče i bježe iz lokala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije