U Bosanskom Šamcu pronađeno više od 550 kilograma duhana

0
Radiosarajevo.ba
U Bosanskom Šamcu pronađeno više od 550 kilograma duhana
Foto: UIO / Oduzeli duhab

Prilikom pretresa objekata koje koristi Ž. Ž. u Bosanskom Šamcu policija je pronašla 68 kilograma sitno rezanog duhana, dok je u teretnom vozilu vlasništvo S. S.,koje je bilo u dvorištvu, pronađeno oko 490 kilograma sušenog duvana u listu.

Kako navode iz Policijske stanice Bosanski Šamac, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršili su pretres kuće i drugih objekata koje koristi Ž. Ž. u Bosanskom Šamcu.

"Prilikom pretresanja u dvorištu porodične kuće nalazilo se teretno motorno vozilo vlasništvo S. S. u kojem se je nalazio oko 490 kilograma sušenog duhana u listu. Pretresanjem pomoćnih objekata pronađena je i privremeno oduzeta jedna mašina za rezanje duhana i oko 68 kilograma sitno rezanog duhana", navodi se u saopćenju.

Orban pokrenuo otvoreni rat, EU na nogama: ‘Situacija je zastrašujuća, to su mafijaške metode‘

Orban pokrenuo otvoreni rat, EU na nogama: ‘Situacija je zastrašujuća, to su mafijaške metode‘

Privremeno oduzeti predmeti na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak, predati su službenicima UIO, Regionalni centar Banja Luka - Carinske ispostave Bosanski Šamac.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv S. S. slijedi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije